Alkolün çok zararlı bir içecek olduğunu söylemeye gerek yok galiba. 2014 yılında yapılan bir istatistikten bahsetmek istiyorum sizlere. Cinayetlerin %85′i alkolden, tecavüzlerin %50′si alkolden, şiddet olaylarının %50′si gene alkolden, ölümcül trafik kazalarının %65′i aşırı alkolden kaynaklanmaktadır. Peki, halen bu beyni uyuşturan maddeyi kullanmaya devam mı edeceksiniz? Hele de araba kullanırken. Hem kendi hayatınızın hem de başkalarının hayatını riske atarken. Peki, cezalarını biliyor musunuz? Detayları makalemizde.
Diyelim ki trafiktesiniz ve aşırı alkollüsünüz. Trafik ekiplerine yakalandınız. Cezam ne olur diye merak edenlerden misiniz? Hemen söyleyelim. İlk defa trafikte alkol kullanmak ihlalinden 6 aya kadar ehliyetinize el konulur. Ve altı ay sonra cezanızı ödediğinize dair makbuzunuzla bununla birlikte ehliyet alma tutanağı ile trafik bölge şubesine giderseniz ehliyetiniz geri verilecektir.
Eğer ehliyetinize 2 yıl el konulmuşsa o zaman yandınız. Aslında sizin için alkolü bırakma fırsatı olabilir. Bunun için sürücü davranış geliştirme eğitimine katılmak zorundasınız. Endişelenmeyin hemen. Açıklıyoruz. Eğitiminiz dört hafta civarında sürecek. Bir şartımız var. İlk öncelikle psikolog doktorla görüşmek zorundasınız. Bununla bitmiyor. Eğitim bittikten sonrada bir kez psikoloğunuzla durum gelişmesi yapmak zorundasınız. 2 yıl içinde bu eğitimi almanızı devlet zorunlu koşuyor. Aksi taktirde ehliyetiniz geri verilmeyecektir.
Görüyorsunuz ki bir anlık zevkiniz nelere yol açtı? Neden ödediğiniz o para çocuklarınız için bir kıyafet bir ekmek parası olmasın ki? Unutmayalım alkolün beyni uyuşturmaktan başka yaptığı bir şey yok.