Günümüzde Antalya şehrine bağlı Kemer ilçesinin bir beldesi olan Çıralı, hem antik dönemlerden bu yana barındırdığı tarihî kokusu hem de deniz, kum ve güneşiyle her sene on binlerce turisti ağırlamaktadır. Beldenin kuzeyinde bulunan Yanartaş ve güneyinde bulunan Olimpos, Çıralı’yı özel kılan ayrıca etmenler arasındadır. Antik dönemden kalma hikâyeleri ve efsaneleri bulunan bu iki zenginliğe de Çıralı’dan rahatlıkla ulaşabilirsiniz. İstanbul’dan Çıralı’ya gitmek isteyen tatilciler, 750 kilometrelik yolculuk sonunda bu tatil beldesine ulaşabilmektedir.
Çıralı Sahili
Türkiye’nin en duru denizlerinden biri olan Çıralı, sahil şeridi olarak da üç kilometrelik bir uzunluğa sâhiptir. Sahil şeridinin genişliği ise yer yer elli metre ilâ yüz metre arasında değişmektedir. Kumsallarında bulunan kum yapısı da kalitelidir. Aynı şekilde tüm dünyanın bildiği Caretta caretta türü deniz kaplumbağaları, üremek için Çıralı sahillerini tercih etmektedir. Bu sahil şeridinin de ne kadar temiz olduğunu gösteren bir başka niteliktir.
Çıralı Beldesi
Devlet tarafından koruma altına alınmış olan Çıralı beldesi, bünyesinde birçok farklı çiçek ve bitki türünü barındırmaktadır. Oldukça asgari düzeyde kalan yapılaşması da, bu doğal güzelliğini korumasına yardım etmektedir. Doğal güzellikleri ile birlikte temiz bir kokuya sahip olan beldede, turistler için birçok konaklama imkânı ve alternatifi mevcuttur. Bunun için tercih edilebilir en marjinal konaklama sistemi de ağaç evlerdir. Belde, genel anlamda kendi sebze ve meyvesini yetiştirerek kendine yetmektedir. Bundan dolayı yiyeceğiniz her besin organik olarak sofranıza gelmektedir.
Yanartaş – Çıralı Yanan Taş
Olimpos’un sönmeyen ateşi olarak da bilinen Yanartaş, Çıralı beldesinin çok yakınında bulunmaktadır. Antik dönemlerden kalma efsaneleri de bulunan bu bölgede, sürekli yanan bir ateş bulunmaktadır. Günümüzde olimpiyatlarda kullanılan meşale de, Çıralı yakınlarındaki Yanartaş’ı sembolize etmektedir.