Kyk Burs Sonuçları Sorgulama 2019 Açıklandı Mı? Ne Kadar?

Kyk Burs Sonuçları Sorgulama 2019 Açıklandı Mı? Ne Kadar?

Bugünlerde beklenen KYK burs sonuçlarının ilan edilme süreci heyecanla devam ediyor. Geçen senelerde genelde 14-15 Kasım tarihlerinde açıklanan KYK burs sonuçlarının ilan edilmesi an meselesi gibi görünüyor. Geçen hafta yanlış anlaşılmalar nedeniyle açıklandığı söylenen sonuçlar büyük ilgiye yol açtı. Binlerce öğrenci YURTKUR GSB ve e-Devlet sorgulama ekranlarına yoğunlaşınca sonuçların açıklanmaması üzerine beklentiler suya düştü. Şu an birçok internet sayfası “Kyk Burs Sonuçları Açıklandı” başlığı ile insanları yanıltmaya devam ediyor.

 

Kyk Burs Sonuçları Sorgulama Nereden Yapılır?

Kyk burs sonuçlarını sorgulamak için iki farklı yol kullanabilirsiniz;

  • E-devlet üzerinden tc kimlik no ile sorgulayarak
  • sonuc.kyk.gov.tr sitesindeki güncel ilanları takip ederek.

Yoğunlaşılan siteye göre her ikisinden birini tercih edebilirsiniz.

 

Kyk Burs Ücretleri Ne Kadar Oldu?

Kyk burs ücretlerine bu yıl 50tl artış yapılacağı açıklandı. 2019 yılı KYK bursu ücretleri şu şekilde:

  • Lisans burs ücreti: 550 TL
  • Yüksek lisans burs ücreti: 1100 TL
  • Doktara burs ücreti: 1650 TL

Yeni burs almaya başlayan öğrenciler için ücretler ocak ayında her ayın 6’sı ile 10’u arasında ödenmeye başlanacaktır. Ödemeler Ekim ayından itibaren sayılarak 3 aylık toplu ödeme yapılacaktır.

Burs Alamayanlar Kredi Alabiliyor Mu?

Kyk kredisinin neredeyse tüm öğrencilere verildiği aşikar. Burs alamayan öğrencilerin neredeyse hepsine çıkan krediyi alma şansı var. Fakat son dönemde mezun öğrencilerin en büyük sorunu olan KYK Kredi borcu ödemesi bütçeyi bir hayli zorlamakta. Çünkü kredi üzerine binen faizler ve iş bulabilme imkanı gerçekten içler acısı. Sabit bir maaşa kavuşanlar bile kredi ödemesine bütçe ayırmakta zorlanabiliyor.

Yorum Yap
0 Yorum yapan